Ochelarii sunt una din cele mai simple metode de corectare a erorilor refractive, cea mai des intalnita problema de vedere. Erorile refractive includ mai multe afectiuni ale ochilor precum miopie, hipermetropie sau astigmatism. Cauzele acestor afectiuni sunt deobicei lipsa de claritate, de netezime si de o deformare a corneei sau un glob ocular care este fie prea lung, fie prea scurt. Din aceste motive, lumina va fi refractata in unghiuri anormale, care vor cauza o vedere incetosata sau distorsionata.

Deoarece exista mai multe tipuri diferite de afectiuni ale vederii care pot fi tratate cu ajutorul ochelarilor, exista bineinteles si mai multe de tipuri de lentile, fiecare specializata in corectarea efectelor uneia dintre afectiuni. In functie de forma, ele vor imbunatati vederea la distanta sau cea de apropiere sau, in cazul celor multifocale, ele sunt segmentate in doua (bifocale) sau trei parti (trifocale). Lentilele bifocale vor avea partea superioara pentru distanta si partea inferioara pentru apropiere. In cazul lentilelor trifocale exista si o a treia delimitare pentru distante intermediare.

Astazi, lentilele ochelarilor sunt facute, in general, din plastic, acestea fiind mult mai usoare, mai flexibile si mai putin periculoase, deoarece riscul de a se sparge este mult mai mic. In plus, aceste lentile de plastic au o abilitate nativa de a bloca radiatiile ultraviolet, abilitate care poate fi augmentata prin aplicarea unor straturi aditionale de protectie, precum sunt cele care diminueaza reflexiile.  Un strat anti-reflexiv va va imbunatati si aspectul fizic, facand mult mai usor pentru oamenii din jur sa va vada ochii.

Unul din avantajele ochelarilor este si faptul ca ei sunt un accesoriu care poate fi extrem de atragator si care poate sa va complimenteze perfect personalitatea, existand o serie foarte mare de designuri de rame si forme de lentile, incat sa puteti avea cate una pentru fiecare ocazie si sa nu va plictisiti niciodata.

Arena Med va ofera un o gama variata de lentile monofocale si bifocale, trifocale, progresive, heliomate, etc., dar si rame de calitate superioara pentru toate gusturile, astfel incat sa puteti transforma acest instrument de imbunatire a calitatii vederii intr-un accesoriu de nelipsit din tinuta dumneavoastra.