Copii si adolescentii au alte nevoi in privinta sanatatii oculare decat adultii. Unele probleme, care pot fi tratate cu succes in cazul bebelusilor si a copiilor mici, vor deveni ireveresibile daca este permis sa treaca prea mult timp.

O vedere buna este unul din elementele cheie in dezvoltarea unui copil, de la performanta scoalara pana la starea generala de sanatate a acestuia.

Vederea nu este formata in totalitate la bebelusi si copii. In aceste stadii ale dezvoltarii este foarte important ca ambii ochi sa functioneze la fel de bine, pentru ca centrii de vedere ai creierului sa se dezvolte normal si sa nu apara probleme care nu pot fi corectate mai tarziu.

Este esential ca un specialist sa verifice vederea unui copil in stadiile importante ale dezvoltarii lui sau oricand este suspectata vreo problema, incepand cu cea facuta la nasterea copilului si urmata de o a doua evaluare intre 6 luni si 1 an.

Majoritatea problemelor pot fi astfel evitate sau corectate rapid.

In perioada prescoalara, intre varstele de 3 ani si 3 ani si jumatate, atat acuitatea vizuala cat si aliniamentul ochilor ar trebui sa fie evaluat de catre un oftalmolog. Probleme precum strabismul pot, deasemenea, fi detectate si tratate cu mai multa usurinta in timpul acestei perioade, un tratament rapid putand asigura o vedere buna.

Miopia este una din cele mai comune probleme atunci cand copii sunt in perioada de scoala si poate fi corectata cu ajutorul ochelarilor.

Ca regula generala, valabila si in cazul ochilor, cu cat este detectata o problema mai devreme cu atat ea va putea fi tratata mai eficient. De aceea este recomandat controlul periodic a copiilor dumneavoastra pentru a detecta din timp orice potentiala problema si de a o remedia cat se poate de repede.

Medicii specialisti in oftalmologie din cadrul clinicii Arena Med sunt dotati cu echipamente ultra moderne capabile de a realiza cu precizie controlul vederii.