Arena Med

TRABECULOPLASTIE LASER - tratament glaucom

TRABECULOPLASTIE LASER tratament glaucom

Trabeculoplastia cu laser reprezintă o metodă inovatoare și eficientă în tratamentul glaucomului, oferind pacienților o alternativă minim invazivă la tratamentele tradiționale. În acest articol, vom explora beneficiile, procedura și eficacitatea acestei tehnologii avansate.

Ce Este Trabeculoplastia cu Laser?

Trabeculoplastia cu laser este o procedură medicală utilizată pentru tratarea glaucomului. Aceasta implică utilizarea unui laser pentru a îmbunătăți drenajul fluidului ocular, reducând astfel presiunea intraoculară care este adesea asociată cu glaucomul.

Beneficiile Trabeculoplastiei cu Laser

Printre principalele beneficii ale trabeculoplastiei cu laser se numără:

  • Minim invazivă: spre deosebire de intervențiile chirurgicale tradiționale, trabeculoplastia cu laser este mai puțin invazivă și prezintă un risc scăzut de complicații.
  • Recuperare rapidă: pacienții se pot aștepta la o perioadă de recuperare relativ scurtă și la un discomfort minim.
  • Eficientă în reducerea presiunii intraoculare: procedura este eficientă în scăderea presiunii intraoculare, un factor crucial în gestionarea glaucomului.

Procedura Trabeculoplastiei cu Laser

Procedura de trabeculoplastie cu laser se efectuează de obicei într-un cabinet oftalmologic sau într-o clinică ambulatorie. Pacientul este treaz pe parcursul procedurii, iar întregul proces durează câteva minute. Înainte de procedură, se aplică picături anestezice locale pentru a asigura confortul pacientului.

Tipuri de Trabeculoplastie cu Laser

Există două tipuri principale de trabeculoplastie cu laser:

  1. Trabeculoplastia cu Laser Argon (ALT): folosește un laser argon pentru a crea mici leziuni în rețeaua trabeculară, îmbunătățind astfel drenajul fluidului ocular.
  2. Trabeculoplastia Selectivă cu Laser (SLT): utilizează un laser cu energie mai scăzută care vizează selectiv celulele pigmentate din rețeaua trabeculară, reducând astfel riscul de deteriorare a țesutului înconjurător.

Eficiența Trabeculoplastiei cu Laser în Tratamentul Glaucomului

Studiile au demonstrat că trabeculoplastia cu laser este eficientă în reducerea presiunii intraoculare la pacienții cu glaucom. De asemenea, aceasta poate fi utilizată ca tratament inițial, înainte de a apela la medicamente sau ca alternativă la tratamentul medicamentos în cazurile în care acesta nu este suficient de eficient sau prezintă efecte secundare inacceptabile.

Trabeculoplastia cu laser reprezintă o soluție modernă și eficientă în tratamentul glaucomului. Procedura este sigură, minim invazivă și oferă o opțiune de tratament eficientă pentru pacienții care caută alternative la metodele tradiționale.

Contactează-ne
Program call-center

L-V: 09:00 - 18:00

Telefon

+40 737 027 067

Email

contact@arenamed.ro

Adresa

Bld. Basarabia, nr. 68, ap. 1, etaj 1, sector 2, Bucuresti

Scrie-ne un mesaj
Unde ne gasesti