Ecografie abdominala

//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/ecografie-abdominala-1-1.jpg

Ce este ecografia abdominala?

Ecografia abdominala foloseste ultrasunete pentru a produce imagini ale organelor din cavitatea abdominala in care nu se afla aer: ficat, colecist, pancreas, rinichi, splina, vezica urinara, uter, ovare, prostata.

Acest test este folosit, in general, pentru diagnosticarea durerilor sau evaluarea stari de sanatate si a functionalitatii organelor abdominale.

Ecografia abdominala este un tip de examinare moderna neinvaziva, nedureroasa, care poate fi repetata si care nu foloseste radiatii.

Pregatirea pentru ecografia abdominala

Ecografia abdominala necesita anumite pregatiri inainte de efectuarea procedurii, care depind de tipul de ecografie pe care urmeaza sa o faceti:

  • Daca ecografia se efectueaza dupa ora 15.00, se sare masa de pranz.
  • Cu doua ore inainte de examinare pacientul merge la toaleta sa urineze. Bea 250 -300 ml apa, apoi nu mai bea, nu mananca si nu urineaza pana la examinare.
//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/pregatire-ecografie.jpg
//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/ecografie-abdomen-total.jpg

Ecografia totala a abdomenului

Ecografia totala a abdomenului se face atunci cand pacientii se plang de dureri abdominale. Rolul ecografiei totale este de a determina cauzele simptomelor de care sufera pacientii.

Ecografia totala nu se limiteaza doar la o singura parte a cavitatii abdominale si sunt analizate functiile tuturor organelor de la ficat si pana la vezica urinara. In cazul detectarii unei anomalii la unul dintre organele vitale se poate face o ecografie de organ.

Ecografia totala a abdomenului dureaza intre 20 si 40 de minute.

Ecografia abdomenului superior

Atunci cand facem o astfel de ecografie ne axam asupra organelor principale din cavitatea abdominala superioara: splina, pancreas, ficat si colecist.

Rolul ecografiei abdomenului superior este de a determina toate potentialele afectiuni ale acestor organe vitale si de a ajuta la determinarea tratamentului necesar pentru vindecarea lor.

Procedura dureaza intre 10 si 20 minute.

//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/ecografia-abdomenului-superior.jpg
//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/ecografie-abdomenului-inferior.jpg

Ecografia abdomenului inferior

Acest timp de ecografie este concentrata asupra tuturor organelor din abdomenul inferior: rinchi, vezica urinara, prostata (in cazul barbatilor), uter si ovare (la femei).

Ecografia abdomenului inferior este de scurta durata, procedura durand intre 10 si 20 minute.

Ecografia abdominala de organ

Imagistica facuta cu ajutorul ultrasunetelor este foarte utila pentru obtinerea de informatii privitoare la diverselor afectiuni ale organelor individuale ale pacientului.

De exemplu, o ecografie a rinichilor poate detecta existenta pietrelor si, mai mult de atat, ofera ajuta la stabilirea tratamentului necesar eliminarii acestora.

In cazul pacientilor care au probleme cu functiile ficatului, o ecografie poate determina cauzele acestei dereglari: hepatomegalie (marirea ficatului), colestaza, tumori sau alte boli hepato-biliare.

//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/ecografie-organ.jpg

Formular de Contact

Tomografie retiniana

In clinica noastra puteti efectua tomografii retiniene (OCT) cu unul din cele mai performante aparate care permite medicului oftalmolog sa stabileasca un diagnostic de precizie.

Pe perioada starii de urgenta, datorita pandemiei cu noul coronavirus, clinica Arena Med respectand recomandarile de limitare a deplasarilor, este alaturi de dumneavoastra cu :
- Consultatii telefonice, la telefon 0737027067, de luni- vineri, intre ora 09:00-18:00. Secretariatul va redirectiona pacientii catre medicii clinicii in functie de problemele prezentate astfel :
Oftalmologie Dr Dragomir Mihaela
Dr Stamate Alina
Cardiologie Dr Caloianu Alina

- Eliberam retete la pacientii cronici ai clinicii folosind variante de transmitere la distanta

- Urgentele oftalmologice sau cardiologice vor putea fi consultate in cadrul clinicii in conditii de siguranta sporite pentru pacient si personalul medical, folosind echipament de protectie si masuri de dezinfectie sporite.

- Programarile din aceasta perioada vor fi reprogramate imediat ce masurile de limitare a deplasarilor vor fi ridicate