Ecografie Doppler

//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/ecografie-doppler-1.jpg

Ce este ecografia Doppler?

Ecografia Doppler foloseste ultrasunete pentru a estima debitul sanguin in interiorul vaselor de sange. O ecografie obisnuita produce imagini a diverselor organe si structuri din interiorul corpului uman, insa nu pot arata cursul pe care il are sangele.

Ecografia Doppler poate ajuta in diagnosticarea:

  • cheagurilor de sange
  • insuficientei venoasa
  • defectelor valvelor inimii
  • bolilor cardiace congenitale
  • circulatiei sanguina scazuta la membrele inferioare
  • anevrismelor
  • subtierii arterelor

Pregatirea pentru ecografia Doppler

Ecografia Doppler nu necesita niciun fel de pregatire inainte de efectuarea testului.

Exceptie fac fumatorii, care, la sfatul medicului, vor trebui sa nu fumeze cu cateva ore inainte de ecografie.

Fumatul cauzeaza subtierea vaselor de sange si poate afecta rezultatele testului.

//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/pregatire-doppler.jpg
//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/doppler.jpg

Ecografia Doppler intra si extracraniana

Ecografia Doppler intra si extracraniana (artere carotide si vertebrale) masoara fluxul de sange (directia, viteza, volumul) din artere sau vene si ofera informatii importante despre circulatia sangelui la nivel cerebral.

Dopplerul intracranian este folosit pentru a evalua riscul de accident cerebral la adulti si poate fi folosit pentru a masura efectele afectiunilor precum: stenozele, vasospasmele, etc.

Acest tip de ecografie face parte din examinarea normala ecografica si nu presupune nicio pregatire suplimentara din partea pacientului si poate fi folosita pentru toate categoriile de varsta.

Ecografia Doppler extracraniana

Ecografia Doppler extracraniana se ocupa cu determinarea starii de sanatate a principalelor vase de sange cerebrale (arterele carotide si vertebrale) din afara zonei craniene.

Aceasta procedura poate fi utilizata in cazul pacientilor simtpomatici (care prezinta simptome caracteristice unei boli cardiovasculare) si a pacientilor asimptomatici, care nu prezinta simptome, dar care au un factor de risc cardiovascular ridicat (diabetici, fumatori, istoric de bolicardiovasculare la nivel familial, hipertensiune arteriala, etc.).

In cazul pacientilor cu factor de risc se recomanda efectuarea periodica a unei ecografii pentru a depista din timp orice problema: cheaguri de sange, ateromatoza carotidiana in toate stadiile ei de evolutie, etc.

//arenamed.ro/wp-content/uploads/2017/03/doppler-extracranian-1.jpg

Formular de Contact

Echipa Arena Med

peste
0

operatii strabism

peste
0

prescrieri ochelari

peste
0

ecografii abdominale

peste
0

ecografii Doppler

Pe perioada starii de urgenta, datorita pandemiei cu noul coronavirus, clinica Arena Med respectand recomandarile de limitare a deplasarilor, este alaturi de dumneavoastra cu :
- Consultatii telefonice, la telefon 0737027067, de luni- vineri, intre ora 09:00-18:00. Secretariatul va redirectiona pacientii catre medicii clinicii in functie de problemele prezentate astfel :
Oftalmologie Dr Dragomir Mihaela
Dr Stamate Alina
Cardiologie Dr Caloianu Alina

- Eliberam retete la pacientii cronici ai clinicii folosind variante de transmitere la distanta

- Urgentele oftalmologice sau cardiologice vor putea fi consultate in cadrul clinicii in conditii de siguranta sporite pentru pacient si personalul medical, folosind echipament de protectie si masuri de dezinfectie sporite.

- Programarile din aceasta perioada vor fi reprogramate imediat ce masurile de limitare a deplasarilor vor fi ridicate